Kasper Andreasen en Hanne Lippard

De Deen Kasper Andreasen (1979) is kunstenaar & graficus. Hij werkt met tekeningen en taal en presenteert zijn werk in tentoonstellingen en kunstenaarsboeken. Andreasen werkt op de raakvlakken van tekenen, schrijven en schilderen. 

De Engelse kunstenares Hanne Lippard (1984) is opgeleid tot grafisch vormgever, maar presenteert haar werk via andere disciplines zoals tekst, film, audio en performance. Om dit brede scala van elementen te verbinden in haar werk houdt ze altijd de positie van verteller. De verteller probeert steeds een stem te geven aan het onderwerp. Haar werk kan dan ook omschreven worden als hoorbare typografie.

Voor de Wintertuinproductie Ramsj maakte Andreasen bij zijn essay samen met Lippard een audiovisuele beschouwing en interpretatie van de vorm van het boek: "Tomorrow". Dit werk houdt het midden tussen het concept van het audiovisuele boek en een digitale publicatie (bron: Ramsj/Wintertuin). Zelfs zonder het kunstenaarsboek vast te houden en door te bladeren, maar door het digitaal te lezen, ontstaat er een bijzondere en prachtige audiovisuele relatie tussen twee kunstenaars en publiek.

Bekijk de video bij voorkeur op volledige schermgrootte:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...